YOKOHAMA ADVAN gumiabroncsokkal versenyző autók remekeltek a SUPER GT 7. fordulójában

2. helyezés a GT500 osztályban és 1. és 3. hely a GT300 osztályban

A YOKOHAMA örömmel jelenti be, hogy az ADVAN márka gumiabroncsaival felszerelt autók ismét kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a 2021-es AUTOBACS SUPER GT Series, Japán legmagasabb szintű túraautó-versenysorozatának legutóbbi fordulóján. A november 6-7-én, a Tochigi prefektúrában található Twin Ring Motegi pályán megrendezett 7. fordulóban az ADVAN gumiabroncsokkal felszerelt autók a GT500-as osztályban a második, a GT300-as osztályban pedig az első és harmadik helyen végeztek. 

Az ADVAN abroncsokkal felszerelt autók uralták az első sort a GT500-as osztály kvalifikációján. A versenyen a TGR TEAM WedsSport BANDOH WedsSport ADVAN GR Supra (Yuji Kunimoto/Ritomo Miyata) a pole pozícióból indult, és a verseny korai szakaszában az élcsoportban maradt. A csapat visszacsúszott a harmadik helyre, de az utolsó körben erősen zárta a versenyt, és a második helyen haladt át a célvonalon. Az erős célba érkezésnek köszönhetően a WedsSport ADVAN GR Supra a 4. forduló után másodszor állhatott fel a dobogóra a szezonban. 

A GT300-as osztály döntőjének rajtjánál szintén egy ADVAN-felszerelésű jármű állt a pole pozícióban. Miután minden autó pilótát cserélt, a kvalifikáción ötödik helyen végzett Audi Team Hitotsuyama Audi R8 LMS (Shintaro Kawabata/ Takuro Shinohara) az élre állt, köszönhetően a gyors boxkiállásnak, amelynek során a csapat gyorsan csak a két hátsó gumiabroncsot cserélte. A csapat az út hátralévő részében zökkenőmentesen haladt, és megszerezte első győzelmét a 2020-as 6. forduló óta. A harmadik helyezett KONDO RACING Realize Nissan Automobile Technical College GT-R-je (Kiyoto Fujinami/Joao Paulo de Oliveira) az 1. és az 5. forduló után harmadszor állhatott dobogóra a szezonban. Ennek eredményeként a csapat és pilótái úgy mennek az utolsó fordulóra, hogy mindketten a második helyen állnak a szezonbeli ranglistán.  

A Yokohama Transformation 2023 (YX2023) elnevezésű hároméves (2021-2023) középtávú menedzsmentterv keretében a fogyasztói gumiabroncs üzletág célja, hogy maximalizálja a magas hozzáadott értékű YOKOHAMA gumiabroncsok, nevezetesen a globális zászlóshajó ADVAN márka, a GEOLANDAR márkájú, SUV-ok és pick-up teherautók számára készült gumiabroncsok, valamint a különböző téli gumiabroncsok értékesítési arányait. Az YX2023 a motorsport-tevékenységekben való részvételt is kulcsfontosságúnak tartja a vállalat azon törekvéseiben, hogy új abroncstechnológiákat fejlesszen ki, amelyek tovább erősítik az ADVAN és a GEOLANDAR márkákat. A YOKOHAMA ezért ismét részt vesz a motorsportesemények széles skáláján Japánban és világszerte, a csúcskategóriás rendezvényektől kezdve az alulról szerveződő eseményekig.

WedsSport ADVAN GR Supra a 2. helyen végzett a GT500 osztályban

WedsSport ADVAN GR Supra a 2. helyen végzett a GT500 osztályban

Hitotsuyama Audi R8 LMS az 1. helyen végzett a GT300-as osztályban

Hitotsuyama Audi R8 LMS az 1. helyen végzett a GT300-as osztályban

Realize Nissan Automobile Technical College GT-R a GT300-as osztály 3. helyére hajtva

Realize Nissan Automobile Technical College GT-R a GT300-as osztály 3. helyére hajtva

Teilen auf: