A YOKOHAMA bemutatja a Hamaheat Super 100 lángálló anyagot

A YOKOHAMA ma jelentette be, hogy új szállítószalagot, a lángálló Hamaheat Super 100-at dobta piacra, amely egyesíti a nagy hőállóságot és a lángállósági tulajdonságokat.

Az elmúlt években a magas hőmérsékletű anyagokat, például szinterezett érceket*1, kokszot*2 szállítószalag-vonalakon szállító, magas hőmérsékletű anyagokat szállító szalagoknál megnőtt az igény a lángálló (önkioltó) tulajdonsággal rendelkező szállítószalagok iránt, amelyek megakadályozzák a szalagok felgyulladását, hőálló tulajdonsággal kombinálva. Ennek az igénynek a kielégítésére a YOKOHAMA kifejlesztette ezt az új terméket, amely sikeresen ötvözi ezt a két fontos tulajdonságot, felhasználva a hő- és lángálló szalagok széles választékának kifejlesztése során szerzett tapasztalatokból felhalmozott, jellegzetes gumikeverék-technológiát. 

Ezt az új terméket a vállalat Hamaheat Super 100 hőálló szállítószalagja alapján fejlesztették ki, amely a piacon jól ismert a magas hőmérsékletű hőállóságáról és a megterhelő üzemi körülmények közötti tartósságáról. A Hamaheat Super 100-hoz hasonlóan ez az új termék is képes 100-400°C közötti hőmérséklet-tartományban lévő anyagok szállítására és 60-200°C közötti szalagfelületi hőmérsékleten való működésre, miközben eléri a japán ipari szabványok JIS K 6324:2013 3. osztályú minősítését a lángálló gumiszállítószalagokra.

A YOKOHAMA most hajtja végre a Yokohama Transformation 2023 (YX2023) középtávú irányítási tervet, amely 2021-től 2023-ig irányítja a vállalatot. E terv értelmében az MB szegmens a két legerősebb üzleti területére - tömlő és csatlakozók, valamint ipari termékek - fogja összpontosítani erőforrásait, mivel célja, hogy stabil nyereséget termelni képes növekedési hajtóerővé váljon. Az MB szegmens ipari anyagok üzletága meghatározó jelenlétet kíván kialakítani a szállítószalagok piacán, ahol korábban jelentős sikereket ért el.

*1: Olyan anyag, amelyet porított vasérc, kokszpor és mészkő keverésével állítanak elő, majd bizonyos méretre sütik.  

*2: Szén magas hőmérsékleten történő hevítésével előállított extrakciós anyag. 

Lángálló Hamaheat Super 100

Lángálló Hamaheat Super 100

Share on: