Luca Engstler a TCR Germany bajnoka Hockenheimben

Luca Engstler bebiztosította az ADAC TCR Germany bajnoki címet a szezon utolsó versenye előtt azzal, hogy az első futamot egy lámpától zászlóig tartó győzelemmel nyerte meg, a második hockenheimi versenyen pedig negyedik lett, amelyet Eric Scalvini nyert meg. A bajnokságban, amelynek kizárólagos gumiszállítója a japán prémium gumiabroncsgyártó YOKOHAMA, a reggeli kvalifikáción a pole pozíciót megszerző Scalvini jól rajtolt, és tompán jobbra kanyarodott, ami Engstlert a boxutca kijáratára kényszerítette az első kanyarban.Dominik és Marcel Fugel remekül rajtolt a rajtrács P5-ös és P7-es helyéről, és a felfordulásból profitálva feljöttek a második és harmadik helyre Jonas Karklys és Martin Andersen elé, míg Engstler a hatodik pozícióban ért vissza.

A 3. körben Engstler megelőzte Andersent és Karklyst is, feljött a P4-re, és elkezdte nyomás alá helyezni Marcel Fugelt.

A 6. körben Sergio López megelőzte Andersent az ötödik helyért; a következő körben Albert Legutko, aki a nyolcadik helyért küzdött lengyel honfitársával, Szymon Ładniakkal, hibázott és a szélére került. Ahogy újra a pályára ért, Legutko Honda Civicje érintkezett Rubén Fernández CUPRA Leon Competiciónjával, amely törött felfüggesztéssel állt meg. Ez mozgósította a Safety car-t a 10.kör végéig.

Amikor a verseny újraindult, Karklys megelőzte Andersent a P6-os pozícióban, míg a mezőny további részében Christian Voithofer megpördült a T12-ben, ami arra kényszerítette a Wimmer Werk Motorsport csapattársait, Peter Grossot és Günter Benningert, valamint Legutkót, hogy a fűre kerülve kifussanak a pálya szélére.

A 14. körben Legutko autója füstölgő motorral állt meg a pályán, és a Safety car-t ismét bevetették. Az akció az utolsó két körre folytatódott, amikor Scalvini ívesen fékezett és gyorsított, hogy meglepje Dominik Fugelt. Az olasz így megszerezte első szezonjának negyedik győzelmét a TCR Germany-ben, annak ellenére, hogy kétszer is felmutatták neki a fekete-fehér zászlót, az utóbbi trükkért és az Engstlerrel szembeni manőveréért a rajtnál. Dominik és Marcel Fugel egészítette ki a dobogót, míg Engstler negyedik helye azt jelentette, hogy 2021-ben ő lett a bajnok. López az ötödik helyen ért célba Andersen előtt, de aztán egy 5 másodperces büntetés miatt, amiért kiugró rajtot kapott, a 10. helyre esett vissza.

Az ADAC TCR Germany november 6-án / 7-én ér véget a Nürburgringen. Miután a bajnoki címet Engstler nyerte el, a figyelem a második helyért folyó csatára terelődik Dominik Fugel és Scalvini között, akiket hét pont választ el egymástól, míg Andersen szintén versenyben van, 22 ponttal lemaradva Fugel mögött.

Hockenheim – 2. Futam

1. Eric Scalvini (Wimmer Werk Motorsport, CUPRA Leon Competición), 16 kör

2. Dominik Fugel (Team ADAC Sachsen, Honda Civic Type R Fk7), 1.125

3. Marcel Fugel (Team ADAC Sachsen, Honda Civic Type R Fk7), 2.709

4. Luca Engstler (Team Engstler, Hyundai i30 N), 4.833

5. Martin Andersen (Team Engstler, Hyundai i30 N), 5.987

Bajnoksági pontok:

1. L. Engstler 337; 2. D. Fugel 254; 3. E. Scalvini 247

Share on: