Auto op YOKOHAMA ADVAN-banden wint de GT300-klasse tijdens de 8e SUPER GT-ronde

YOKOHAMA kondigt met trots aan dat een auto uitgerust met banden van het wereldwijde paradepaardje ADVAN de GT300-klasse heeft gewonnen in de laatste race, ronde 8 van de 2023 AUTOBACS SUPER GT Series, de ultieme toerwagenraceserie van Japan. Ronde 8 werd verreden in Mobility Resort Motegi (Tochigi Prefecture) op 4 en 5 november 2023. Veel teams rustten hun auto's dit jaar uit met ADVAN-racebanden in de GT300-klasse en die auto's wonnen vier van de acht races.

De winnaar van de laatste race was de JLOC Lamborghini GT3, met als coureurs Takashi Kogure en Yuya Motojima. In de finale, die ze bereikten met de tweede plaats in de kwalificatie, nam Motojima het stuur over voor de eerste stint, nam al vroeg de leiding en gaf het stokje daarna door aan Kogure. Kogure, die in het midden van de race onder druk van de als tweede geplaatste machine op kop kwam, vergrootte geleidelijk de afstand tot zijn achtervolgers en pakte de finishvlag. Dit was Kogure's eerste overwinning in de GT300-klasse en Motojima's eerste in de SUPER GT. Daarnaast eindigde de DOBOT Audi R8 LMS, uitgerust met YOKOHAMA-banden en bestuurd door Yoshiaki Katayama en Roberto Merhi Muntan, als derde, waarmee hij voor de derde keer dit seizoen op het podium stond.